Activiteiten
Sinterklaas
Image

De Sinterklaasintocht in Aalst vindt normaal gesproken 2 weken na de aankomst van Sinterklaas in Nederland plaats. Op deze zondag vereert Sinterklaas kerkdorp Aalst met een bezoek. Tijdens dit bezoek rijdt Sinterklaas, onder begeleiding van vele Zwarte Pieten, door Aalst.

Maar niet alleen de Pieten begeleiden Sinterklaas, ook anderen verwelkomen hem met een warm onthaal. Onder begeleiding van muziek, paardrijdverenigingen en af en toe door de Pietenbrandweer, rijdt Sinterklaas door het dorp. Tijdens de intocht zwaait Sinterklaas naar de vele kinderen langs de kant en delen de Pieten pepernoten uit. De stoet eindigt ieder jaar bij Ontmoetingscentrum de Pracht, waar het officiële onthaal door de burgemeester plaatsvindt.

Na het officiële welkom mogen de kinderen een voor een bij Sinterklaas langs gaan om hem persoonlijk te verwelkomen en een handje te gaan geven. Daarna krijgen alle lieve kindjes ook nog een snoepzak mee naar huis.

In de dagen na de intocht in Waalre bezoekt Sinterklaas met zijn gevolg de scholen in Aalst. Daarnaast is hij ook te vinden op allerlei andere plaatsen in het dorp, onder andere bij de kinderen thuis. Voor meer informatie over de bezoeken van Sinterklaas kunt u contact met ons opnemen.

Actuele informatie over de Sinterklaasintocht vindt u te zijner tijd in het nieuwsoverzicht.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 2 - 2 van 3